În flow-ul care se creează apar elemente neobișnuite care îți schimbă planurile, te derutează de la ce ai pregătit, te pun în contexte noi în care trebuie să te reconfigurezi, să te adaptezi.

Schimbarea apare în viața noastră ca rezultat al unei crize, al unei alegeri sau pur și simplu independent de noi. Din acest motiv este important să ne ascultăm în primul rând pe noi și să navigăm din interior schimbările care apar în viața noastră. 

  1. Oferă timp schimbărilor prin care treci. Chiar și adaptarea la lucruri mai ușoare cum ar fi un nou fus orar necesită timp, iar propriul nostru organism ne indică cel mai potrivit ritm pentru noi: avem nevoie de câte o zi pentru fiecare fus orar nou. De exemplu, dacă ai călătorit străbătând șase fusuri orare, organismul tău se va ajusta într-o perioadă de la 3 la 5 zile.

  2. Dă-ți voie să fii în afara zonei de confort. Și accentul îl punem pe a-ți da voie. Fie că ești deschis către experiențe noi sau mai conservator, viața te va duce în momente în care te vei afla în afara zonei tale de confort. Iar controlul pe care îl vei avea va fi asupra modului în care te vei poziționa față de această situație. Este natural să ne placă ceea ce știm, voința noastră subconștientă va rezista mereu în fața “necunoscutului.

  3. Concentrează-te pe îmbunătățirile care vin ca rezultat. Majoritatea schimbărilor sunt un catalizator al progresului. Când te concentrezi pe părțile pozitive reușești să creezi o bază solidă și claritate, toate acestea, tot pentru tine.

Teoriile despre schimbare în organizații sunt multidisciplinare (psihologie, știință comportamentală sau gândire sistemică). Principiul fundamental al tuturor disciplinelor este acela că schimbarea nu se întâmplă în mod izolat ci are efect asupra întregii organizații și a tuturor celor implicați.  La fel se întâmplă și cu schimbările la nivel individual care se propagă în rândul tuturor elementelor din atomul nostru personal.

Și așa cum schimbarea fusului orar necesită timp, oferă timp tuturor lucrurilor noi care apar în viața ta și vei ști ce ai de făcut mai departe. E simplu….dă-ți voie.

Comentarii

Previous articleLeadershipul matur
Next articleAcceptare vs. Perfecțiune
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.