Articol preluat din Newsletterul din data de 1 mai 2018

Indiferent de unde citești astăzi veștile de la noi, de acasă, de pe malul mării, de pe o pajiște liniștită, din aglomerația de pe DN1 sau chiar de la biroul unde ai rămas conștiincios, îți propunem o temă despre care se vorbește destul de rar: bucuria în leadership.

Vorbim mereu de motivație, provocări, influență și putere dar astăzi puterea este echivalentul emoției. Bucuria este elementul contagios, care ne dă dependență de oameni, situații și lucruri care ne fac să ne simțim astfel. Într-un proces de leadership, bucuria este cel mai puternic factor motivator, este ceea ce va crea conexiune între membrii echipei și va da energie pentru atingerea obiectivelor.

Bucuria poate fi descompusă, la nivel chimic, în patru neurotransmițători principali: Endorfina (hormonul care ne face să nu simțim durere atunci când facem efort fizic susținut); Serotonina (hormonul care ne face să ne simțim recunoscători pentru prezent, care ne conectează cu gândurile fericite din trecut); Dopamina (hormonul care ne face să simțim plăcere atunci când suntem din ce în ce mai aproape de un obiectiv) și Oxitocina (hormonul care ne face să simțim iubirea și încrederea).

În calitate de lideri, suntem responsabili de bucuria noastra și a celor din jurul nostru, o responsabilitate la fel de mare precum cea a evoluției organizațiilor și echipelor pe care le conducem sau din care facem parte.

Tu, când i-ai făcut pe cei din jurul tău să simtă bucuria leadershipului?

Comentarii

Previous articleAi gena de lider?
Next articleSă fim oameni [buni]
Adina este trainer LEADERS și creator de content pentru​ programele noastre. S-a specializat, în cei 9 ani de LEADERS, în sponsorship management, parteneriate strategice și în organizarea de evenimente. Gândește în imagini, este pasionată de teatru de improvizație și de pian și veți descoperi aceste pasiuni în toate training-urile sale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.