fbpx
Caută

AIESEC în România – Bucureștenii au vizitat 20 de țări în 7 ore în cadrul Global Village 2023

Pe 22 Iulie, AIESEC în România a organizat Global Village la București Mall. În cadrul acestui eveniment, tinerii internaționali din peste 20 de țări au așteptat vizitatorii curioși cu preparate originare, tradiții și obiceiuri specifice, dar și cu poveștile inedite și experiența culturală a acestora.

Ce au putut vedea vizitatorii la Global Village?

Începutul evenimentului a fost marcat de Ansamblul Folcloric “Burnasul” din Teleorman ce a înviorat atmosfera prin cântece și dansuri tradiționale românești, dar și printr-o expoziție cu decorațiuni și preparate specifice zonei de unde provine.

După aceea, vizitatorii s-au apropiat curioși de atmosfera prietenoasă din București Mall, vizitând pe rând fiecare stand și gustând preparate cât mai diverse. Unii dintre aceștia și-au adresat curiozitățile despre diferențele culturale existente, reușind să “viziteze” 20 de țări într-o după-amiază de sâmbătă.

“Cel mai mult mi-a plăcut stand-ul României, pentru că a creat o imagine frumoasă a folclorului nostru tradițional înconjurat de alte naționalități, dar și faptul că participanții au putut urca pe scenă și au jucat dansuri tradiționale din fiecare țară. Consider schimburile de experiență foarte relevante, deoarece prin ele te dezvolți și ieși din zona ta de confort, ceea ce au făcut și acești tineri astăzi. Aș participa într-un astfel de proiect, sunt sigură că este o experiență unică în viață” – Ana, studentă din București

Cum a fost experiența tinerilor internaționali?

Totodată, tinerii din țări precum Turcia, India, Brazilia sau Australia , voluntari în cadrul proiectelor de schimb de experiență facilitate de AIESEC în România, au întâmpinat vizitatorii curioși cu preparate tradiționale din țările acestora.

“Iubesc oamenii de aici. Toți sunt din țări diferite, vorbesc limbi diferite și au tradiții diferite, dar a fost și fascinant să observ cât de asemănători suntem. Fiecare dintre noi are în interior strălucirea care ne determină să descoperim lumea și să cunoaștem oameni noi. La standul ucrainean, cele mai interesante lucruri pentru vizitatori au fost cartea de poezie a lui Taras Shevchenko „Кобзар” și bomboanele „Бджілка”. Toată lumea a tot întrebat despre acestea și m-am simțit cu adevărat bucuroasă să explic totul iar și iar! Consider această experiență foarte utilă, deoarece m-a învățat multe despre comunicarea cu tinerii și mi-a permis să înțeleg mai profund importanța implicării în problemele globale.” – Olga, voluntară din Ucraina

Cu ce se ocupă tinerii internaționali în România?

Tinerii internaționali prezenți la Global Village se află în proiecte de schimb de experiență ale AIESEC în România. Aceștia sunt implicați în proiecte de voluntariat sau de internship în țara noastră, ce abordează domenii precum educația, egalitatea de gen sau acțiunea climatică. Prin intermediul proiectelor, acești tineri împreună cu AIESEC în România contribuie activ la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a ONU, fiecare proiect fiind conceput să ajute la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Cu ocazia organizării evenimentului Global Village, AIESEC în România mulțumește tuturor vizitatorilor, partenerilor implicați, dar și celor peste 160 de tineri internaționali care au ales să contribuie la aceste proiecte în România!

Aici puteți regăsi mai multe imagini din cadrul evenimentului.

Despre AIESEC:

Organizaţia AIESEC România a fost înfiinţată în 1990, dar la nivel global AIESEC există din 1948, până în prezent extinzându-se în peste 100 țări. În România AIESEC este prezentă în 11 oraşe şi este una din cele mai mari organizaţii conduse de tineri. AIESEC urmărește dezvoltarea leadership-ului în tineri și crearea unui impact pozitiv în comunitate, prin oportunități locale sau programe de schimb internaționale. 

Articole similare

Crăciunul ăsta la birou: Cadouri vs recunoștință

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun și deja ne pregătim listele, coșurile de cumpărături reale sau virtuale, adresele unde să trimitem colegilor și colaboratorilor ceva pentru a le transmite

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Tineri Lideri pentru Agricultură – Seria 2

Suntem aproape de momentul final al Seriei 2 a programului Tineri Lideri pentru Agricultură, un program al Clubului Fermierilor Români, în care Leaders a avut rolul de a integrator al experiențelor educaționale.

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Email(Required)
Hidden
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.