MAY15_19_686097-001

Cât de departe merge influența ta personală?

Articol preluat din Newsletterul din data de 10 iulie 2018

Așa cum undele apei se duc mai departe, cresc și traversează distanțe mult mai mari decât ne putem imagina, și modul în care fiecare dintre noi îi influențăm pe ceilalți are o dimensiune mult mai mare față de ceea ce putem vedea cu ochiul liber.

Ne uităm în jurul nostru la alegerile pe care le fac cei alături de care petrecem cel mai mult timp și cum ajungem să ni le însușim și noi: alegem să credem în cauze similare, să ne petrecem timpul în aceleași locuri, să ne implicăm în proiecte similare, iar asta se întâmplă datorită influenței personale – a noastră, și a celorlalți.

Studiile confirmă acest lucri: cercetătorii din cadrul Harvard, Nicholas Christakis și James Fowler, au arătat că oamenii sunt profund influențati de comportamentul celor mai apropiate persoane din viața lor, prin studiul Connected.

Una dintre cele mai importante lecții din cercetare este că ființele umane se copiază, adesea inconștient. Așadar, un lider dintr-o organizație, indiferent de ce va face, va fi un exemplu pentru cei din jurul său. Alături de comportamente, cercetătorii au demonstrat că se transmit cu aceeași ușurință și stările emoționale.

Știind aceste lucruri, poți răspunde la următoarea întrebare: ce comportamente și emoții transmiți celor din jurul tău? Ți-ai dori să faci parte dintr-o companie în care zece persoane simt și se comportă similar cu tine?

Îți punem la dispoziție săptămâna aceasta câteva resurse care să te ajute să folosești în mod conștient influența personală.

Iar la finalul zilei, fie că vrei sau nu, cei din jurul tău se vor lăsa influențaț de cine ești tu.

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Leadershipul se întâmplă pe teren

Vedem zi de zi lecții de leadership, de implicare și compasiune, iar subiectul pe care vrem să-l abordăm astăzi este cel al leadershipului de pe teren, cu mânecile suflecate.

Leadershipul ia o nouă formă

  Unde să află România, acum în anul 2021, atunci când vine vorba de leadership?  România se află într-un punct foarte important. În anii 2000, atunci când a s-a fondat