jlwvautloaq

E timpul pentru (o) schimbare

În flow-ul care se creează apar elemente neobișnuite care îți schimbă planurile, te derutează de la ce ai pregătit, te pun în contexte noi în care trebuie să te reconfigurezi, să te adaptezi.

Schimbarea apare în viața noastră ca rezultat al unei crize, al unei alegeri sau pur și simplu independent de noi. Din acest motiv este important să ne ascultăm în primul rând pe noi și să navigăm din interior schimbările care apar în viața noastră. 

  1. Oferă timp schimbărilor prin care treci. Chiar și adaptarea la lucruri mai ușoare cum ar fi un nou fus orar necesită timp, iar propriul nostru organism ne indică cel mai potrivit ritm pentru noi: avem nevoie de câte o zi pentru fiecare fus orar nou. De exemplu, dacă ai călătorit străbătând șase fusuri orare, organismul tău se va ajusta într-o perioadă de la 3 la 5 zile.

  2. Dă-ți voie să fii în afara zonei de confort. Și accentul îl punem pe a-ți da voie. Fie că ești deschis către experiențe noi sau mai conservator, viața te va duce în momente în care te vei afla în afara zonei tale de confort. Iar controlul pe care îl vei avea va fi asupra modului în care te vei poziționa față de această situație. Este natural să ne placă ceea ce știm, voința noastră subconștientă va rezista mereu în fața “necunoscutului.

  3. Concentrează-te pe îmbunătățirile care vin ca rezultat. Majoritatea schimbărilor sunt un catalizator al progresului. Când te concentrezi pe părțile pozitive reușești să creezi o bază solidă și claritate, toate acestea, tot pentru tine.

Teoriile despre schimbare în organizații sunt multidisciplinare (psihologie, știință comportamentală sau gândire sistemică). Principiul fundamental al tuturor disciplinelor este acela că schimbarea nu se întâmplă în mod izolat ci are efect asupra întregii organizații și a tuturor celor implicați.  La fel se întâmplă și cu schimbările la nivel individual care se propagă în rândul tuturor elementelor din atomul nostru personal.

Și așa cum schimbarea fusului orar necesită timp, oferă timp tuturor lucrurilor noi care apar în viața ta și vei ști ce ai de făcut mai departe. E simplu….dă-ți voie.

Operațiunea REINVENTARE

Metode dovedite științific prin care te poți reinventa, acțiuni concrete care te ajută să-ți găsești noi repere despre cine vrei să fii:

Punct și de la capăt

Ne propunem însă o serie de filtre / întrebări cheie care să ne ajute în primul rând DACĂ și DE CE ar fi cazul să renunțăm.

Iar neprevăzutul?

Nu cred că am trăit până acum perioade atât de schimbătoare. Astăzi știm ceva, mergem pe un scenariu, mâine se poate schimba totul. A început, oficial, școala. Dar pare un

Ciclul schimbării

Ce este nou astăzi în viața ta? Cât de multe lucruri sunt diferite astăzi față de ieri, dar dacă ne gândim la ultimele trei săptămâni, și chiar trei luni? Dacă