D7X5700

Ionuţ Geroșanu – cum să transformi pasiunea pentru muzică în festival

Radio online

 

De când era în gimnaziu și lansa, alături de un prieten, în Moreni (Dâmboviţa), radioul online Groovefun, Ionuţ avea abilităţi de organizator. Radioul, spre exemplu, îl făcuseră acasă ca să difuzeze muzică electronică necomercială. Ajunseseră la 100 de ascultători. Când era mic, își chema prietenii la un fotbal și apoi făcea echipele, încât bunica ajunsese să-i spună „tu când te vei face mare, ori o să conduci, ori o să iei bătaie”.

 

Cursuri de leadership

 

În liceu s-a văzut mereu ca cel responsabil, mai matur, un licean care nu suportă infantilismul. Așa că, atunci când era într-a X–a, și a auzit că reprezentanţii unei fundaţii vin la colegiul său, „I.L.Caragiale”, să-i înveţe pe elevi noţiuni de comunicare și leadership, n-a stat pe gânduri și s-a înscris imediat la curs. Rar se întâmpla ca în Moreni, un oraș de nici 20 000 de locuitori, să ajungă organizaţii care să facă cursuri în școală. A învăţat tehnici de comunicare, de la cum să vorbească în faţa unui public până la cum să abordeze diverse situaţii în care poţi ajunge în poziţia de lider. Ionuţ s-a folosit de zilele cursului de week-end, de la 8 – 9 dimineaţa până la 5 seara, și a acumulat cât a putut, ca un burete. Părinţii, tatăl angajat al omv Petrom, mama profesoară de engleză, l-au încurajat să acumuleze cât mai mult în afara școlii. Organizatorii fundaţiei Leaders l-au selectat, împreună cu o altă colegă, să devină ambasador, adică la rândul lor să predea un curs similar peste câtva timp altor colegi din liceu.

 

Petrecerea-monstru în pădure

 

Noile tehnici învăţate i-au folosit la sfârșitul liceului când, după examenul de bacalaureat, și-a găsit o nouă pasiune și chiar primul pas în carieră. Plănuise să organizeze o petrecere la un prieten, care rămânea singur acasă, la care să vină mulţi alţi prieteni și colegi, un fel de sărbătorire a scăpatului de examene. Numai că prietenul n-a mai rămas singur acasă.

Așa că Ionuţ și prietenii lui au decis să mute petrecerea-monstru în aer liber, undeva în pădurea Nisipoasa, la câţiva kilometri de oraș, de unde să răsune muzică electronică pusă de prieteni de-ai lui. Au strâns bani de la firme din oraș, au cerut acordul primăriei, au angajat o echipă de sonorizare din Brașov, au căutat generator, au făcut un afiș în Photoshop.

Ionuţ a fost liderul evenimentului și a dat mai toate telefoanele și a făcut mai toate drumurile în luna de organizare ca să le iasă ceva ce niciodată nu existase în Moreni: un eveniment altfel, cu muzică altfel, dincolo de cluburile sau barurile unde lumea se distrează pe melodii comerciale.

I-au pus numele Kohvert 1.0.  

Cu mici probleme legate de generator la început, petrecerea de pe 1 august 2014 a fost un succes; au venit liceeni, studenţi, tineri din Moreni, aproape 300 de oameni. Succesul i-a dat mai apoi curaj lui Ionuţ să lucreze la alte petreceri; a convins patronul unui club din Moreni să-i lase ca pentru o noapte să facă un alt eveniment Kohvert cu muzică electronică. Iniţial, patronul a fost sceptic, dar și-a dat acordul pentru o încercare. A rămas uimit când și-a dat seama că a venit mult mai multă lume decât se aștepta și și-a scos profitul din acea seară. După două astfel de evenimente în Moreni, Ionuţ a mai organizat altele în Târgoviște, sub același brand. Anul trecut, în septembrie, a fost maestrul petrecerii Kohvert 2.0 în pădurea din Cartierul Tisa, la care au pus și taxă de intrare de 15 lei, pentru că au adus și o sonorizare extrem de bună, dar și artiști din București. Au venit 350 de oameni.

 

Drumul spre festival

 

Student în anul II la Agronomie, în București, la specializarea Inginerie și management în turism și alimentaţie publică, Ionuţ are destul de mult timp liber, pe care-l investește în planuri și idei pentru pasiunea lui, Kohvert. Urmează să dea drumul unor petreceri private pentru cei care au devenit fideli evenimentelor și, desigur, plănuiește petrecerea numărul 3, în vara asta, la Moreni. Știe că ideea din liceu și pasiunea lui pentru muzică electronică o să-l aducă și în carieră spre zona organizării de concerte, iar ce face la Moreni, pe lângă sentimentul că aduce ceva orașului în care s-a născut, a devenit parte din portofoliul personal.

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor