Search

Leadership cu bucurie

Articol preluat din Newsletterul din data de 1 mai 2018

Indiferent de unde citești astăzi veștile de la noi, de acasă, de pe malul mării, de pe o pajiște liniștită, din aglomerația de pe DN1 sau chiar de la biroul unde ai rămas conștiincios, îți propunem o temă despre care se vorbește destul de rar: bucuria în leadership.

Vorbim mereu de motivație, provocări, influență și putere dar astăzi puterea este echivalentul emoției. Bucuria este elementul contagios, care ne dă dependență de oameni, situații și lucruri care ne fac să ne simțim astfel. Într-un proces de leadership, bucuria este cel mai puternic factor motivator, este ceea ce va crea conexiune între membrii echipei și va da energie pentru atingerea obiectivelor.

Bucuria poate fi descompusă, la nivel chimic, în patru neurotransmițători principali: Endorfina (hormonul care ne face să nu simțim durere atunci când facem efort fizic susținut); Serotonina (hormonul care ne face să ne simțim recunoscători pentru prezent, care ne conectează cu gândurile fericite din trecut); Dopamina (hormonul care ne face să simțim plăcere atunci când suntem din ce în ce mai aproape de un obiectiv) și Oxitocina (hormonul care ne face să simțim iubirea și încrederea).

În calitate de lideri, suntem responsabili de bucuria noastra și a celor din jurul nostru, o responsabilitate la fel de mare precum cea a evoluției organizațiilor și echipelor pe care le conducem sau din care facem parte.

Tu, când i-ai făcut pe cei din jurul tău să simtă bucuria leadershipului?

Articole similare

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Leadershipul se întâmplă pe teren

Vedem zi de zi lecții de leadership, de implicare și compasiune, iar subiectul pe care vrem să-l abordăm astăzi este cel al leadershipului de pe teren, cu mânecile suflecate.