Caută

Leadership și umor

Articol preluat din Newsletterul din data de 19 februarie

Când a fost ultima dată când ai râs cu colegii tăi de echipă? Amintește-ți cum te-ai simțit. Bebelușii râd, în medie, de 400 de ori pe zi, iar persoanele peste 35 de ani doar de 15 ori pe zi. Gallup a făcut un studiu care a relevat faptul că râdem mai mult în weekend decât în timpul săptămânii ceea ce transformă jobul într-un loc mult mai serios decât ar fi necesar.

Oamenii de știință au demonstrat că atunci când râdem, în creier se eliberează endorfine care ne oferă un sentiment de fericire și bunăstare. Endorfinele nu funcționează doar ca neurotransmițători, ci joacă, de asemenea, un rol crucial în gestionarea situațiilor dificile (ex. durerea fizică). Vrei să știi de ce te-ai simțit atât de bine de fiecare dată când ai râs alături de colegii tăi?  Râsul induce chiar schimbări fizice în corp, mărește aportul de aer bogat în oxigen, stimulează circulația și facilitează relaxarea musculară, ambele putând ajuta la reducerea simptomelor fizice ale stresului.

Dacă ne uităm la ceilalți există deja companii care au preluat umorul în cultura organizațională, de la numele sălilor de ședințe la concursuri interne găzduite în cantinele / bucătăriile organizațiilor, există deja companii mari precum Yahoo, IBM sau Hulu care folosesc puterea râsului în lumea afacerilor. De multe ori evităm râsul pentru că simțim că ne vulnerabilizează dar acesta este tocmai efectul pe care ni-l dorim. Râsul umanizează, ne aduce pe toți aproape, elimină bariere ierarhice și chiar dacă este un element atât de personal poate să contribuie la atingerea unor indicatori de performanță foarte ușor de măsurat: integrarea oamenilor în echipe, motivația și dedicarea, brandul de angajator și modul în care este percepută compania în exterior.

Peter McGraw, profesor de marketing și psihologie ne arată în cartea sa The Humor Code câteva tehnici prin care putem să aducem mai ușor râsul în echipele noastre: 1. Nu e vorba dacă ești amuzant sau nu, ci de cine ești tu cu adevărat. Sinceritatea și autenticitatea sunt ingredientele excelente pentru un umor de calitate. 2. Nu trebuie să fii “ha-ha” amuzant, poți cel puțin să fii “aha”! amuzant. Inteligența poate funcționa ca un excelent ingredient pentru umor. 3. Creează-ți un grup. Comedia este de multe ori o scuză bună pentru conspirații. 4. Râsul este eliberator. Eliberează-te astfel de lucrurile care vă preocupă prea mult.

Fie că e vorba de colegul acela cu care râzi mereu pentru că simți că sunteți pe aceeași lungime de undă, sau de momentele în care simți că echipa ta are nevoie de o doză puternică de umanizare, umorul poate fi unul dintre cele mai puternice tool-uri de dezvoltare a echipei tale.


Încearcă-l! Știi vorba aia….cine râde la urmă…..

Articole similare

Iubirea de sine între curaj și blândețe

Cel mai important instrument al unui lider este propriul sine. Iar noi suntem construiți din ce gândim și facem zi de zi. Dar și din ceea ce învățăm și din

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Multitasking-ul, un sport de performanță

Începutul de an este, de multe ori, legat de obiective strălucitoare și dorința de schimbare. Pentru că cei mai mulți dintre noi declarăm că nu avem timp, încercăm să găsim

Abordarea eșecului

Eșecul, prin definiția sa din dex, înseamnă înfrângere, insucces, neizbândă, nereușită într-o acțiune. Consider că prima și a treia variantă pot fi lăsate de o parte, având o notă ușor

Un strop de magie pentru leadershipul tău

Indiferent ce vei alege, sunt câteva elemente comune prin care îți poți dezvolta stilul de leadership și un set nou de competențe pentru echipa ta. 

Alătura-te unei comunități de peste 8000 de abonați. În fiecare marți, îți punem noi în calendar: portrete-model, trenduri din era vitezei, recomandări de cărți și evenimente, vești din programele LEADERS.

Nume
Termenii și condițiile + Acord de prelucrare a datelor(Required)

Pentru noi este prioritar ca datele tale sa fie in maini sigure si toata experienta ta alaturi de LEADERS sa fie una excelenta.

Noi suntem Fundatia LEADERS cu datele de identificare CIF: 13136455, numar de inregistrare in Registrul Fundatiilor: 182F/2001, cu sediul social in Str. Mihai Eminescu, nr.90, apt. 8, Sector 1, Bucuresti.

Website-ul (www.leaders.ro) are scopul de a facilita inregistrarea si managementul aplicatiilor pentru selectia si accesul beneficiarilor in cadrul programelor Fundatiei Leaders si anume Leaders Explore, Leaders Experience si Leaders Challenge sau a unor initiative speciale pe care le desfasuram.

Datele tale colectate vor fi: nume, email, telefon, oras, studii, experienta profesionala si convingeri filozofice.

Aceste date vor fi stocate cu maxima responsabilitate de catre Fundatia Leaders si nu vor fi distribuite catre niciun tert, indiferent care este relatia acestora cu organizatia, fara acordul tau.

În cazul în care optezi pentru opțiunea de înscriere parțială sau completezi formularul parțial, îți vom trimite de la una pâna la 5 alerte de reminder pentru înscrierea în programul LEADERS pentru care optezi. Alertele de reminder vor consta în mesaje de tip SMS sau email.

Singurul scop in care vom utiliza datele tale personale sunt pentru analiza si selectia in cadrul programelor Fundatiei Leaders. In cazul in care nu vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul nostru doar timp de 60 de zile de la data trimiterii refuzului. In cazul in care vei fi acceptat in cadrul programului Leaders pentru care ai aplicat, datele tale vor ramane pe serverul detinut de Fundatia Leaders, insa vei putea opta oricand sa le stergi. Vom folosi aceste date pentru a comunica cu tine despre desfasurarea programului sau oportunitati Leaders viitoare.

Prin inscrierea la un program al Fundatiei Leaders poti opta separat si pentru crearea unui cont de utilizator prin intermediul caruia sa iti editezi aplicatiile si sa ai acces la stadiul acestora (admis/ respins). Contul de utilizator va stoca informatii cu privire la nume, prenume, email, telefon, studii si oras. Tot printr-o bifa separata in formular poti opta pentru a te inregistra la Newsletterul Fundatiei Leaders. Inregistrarea la Newsletter este un proces cu dubla confirmare din partea beneficiarului, iar ulterior te poti dezabona oricand folosind link-ul prezent in toate e-mail-urile trimise catre tine de Fundatia Leaders sau trimitand un e-mail la adresa [email protected] cu subiectul Vreau sa sa dezabonez.

Pentru monitorizarea traficului utilizam Google Analytics si Google Tag Manager. Pe acest site existe un pixel de monitorizare Facebook Pixel.

Serverul pe care ne gazduim datele este un serviciu oferit de Hostvision si este localizat in Romania si detine certifical SSL.

Si chiar da, confidentialitatea datelor tale si modul in care le manipulam sunt foarte importante pentru noi. Poti sa ne trimiti oricand un email pe adresa [email protected] pentru a-ti comunica ce date avem despre tine sau sa ne soliciti stergerea datelor tale din sistemul nostru.