Search
Vedem zi de zi lecții de leadership, de implicare și compasiune, iar subiectul pe care vrem să-l abordăm astăzi este cel al leadershipului de pe teren, cu mânecile suflecate.

Leadershipul se întâmplă pe teren

Trăim din nou momente istorice și ne este uneori greu să ne punem gândurile în ordine și să ducem mai departe conversațiile noastre săptămânale despre leadership.

Pentru că nu vrem să încărcăm cu informație deja existentă inboxul tău venim astăzi cu gânduri că te găsim bine, sperând că ai parte și de câteva momente de liniște și echilibru în tot ceea ce trăim acum.

Vedem zi de zi lecții de leadership, de implicare și compasiune, iar subiectul pe care vrem să-l abordăm astăzi este cel al leadershipului de pe teren, cu mânecile suflecate. Nu întâmplător în programele noastre am inclus un modul intitulat proiecte în comunitate, o etapă în care îi încurajăm pe participanți să-și aleagă o cauză în care să investească timp și energie și să se implice, exersând leadershipul în afara sălii de clasă, punând în aplicare tot ceea ce învață în program. 

Contextul războiului din Ucraina ne îndeamnă pe toți să ne implicăm, iar prin acțiunile noastre să-i inspirăm și motivăm și pe ceilalți. Practic, să fim liderii unor micro inițiative. Ce se întâmplă cu noi și cu cei din jurul nostru când facem asta? Iată ce am observat în și în inițiativele din comunitate făcute de cursanții noștri în ultimii cinci ani, dar și în ultimele zile în care fiecare dintre noi am contribuit.

Puterea propriului exemplu

Uneori avem nevoie să știm cum arată implicarea. Ce înseamnă să vrei să ajuți, care sunt primii pași pe care îi faci când decizi să începi o mișcare. În momentul în care luăm decizia să facem pasul în față și să luăm inițiativa le facem viața mai ușoară nu doar beneficiarilor inițiativei noastre, ci și celor care nu au avut curajul să facă acest pas. Celor care ne vor urma. Ți s-a întâmplat să te gândești m-aș duce și eu să ajut dar nu știu cum, și să îți fie mai ușor atunci când îi vezi pe ceilalți că fac asta? Vorbim despre puterea exemplului care îi atrage pe oameni în jurul unui lider și al unei idei, oameni cărora le este mai ușor să se alăture unei mișcări decât să înceapă una. 

Astfel, prin puterea exemplului reușim la rândul nostru să creștem echipe și chiar să creștem lideri. Pentru că experiența dintr-un rol de follower poate să fie suficientă ca într-o situație nouă să prinzi curaj și să inițiezi chiar tu mișcarea. Și astfel liderii creează lideri, un fenomen pe care-l putem observa foarte clar în aceste zile marcate de criza din Ucraina.

De la încercare la rutină

Multe dintre comportamentele de leadership pe care vrem să ni le însușim nu ajungem să le exersăm și astfel nu le integrăm în rutina noastră. Avem nevoie de contexte ca să exersăm. Iar în momentul în care luăm decizia să ne implicăm direct în comunitate începem să vedem pe propria piele: cum arată motivația, cum arată zilele în care ne e greu să rămânem ancorați în ceea ce ne propunem, cum ne simțim când nu reușim să comunicăm cu ceilalți, care sunt eforturile pe care le facem pentru a rămâne ancorați într-o viziune, pentru a ne îndeplini obiectivele, cum se simte eșecul. Am văzut la Farnam Street o postare care ni s-a părut relevantă pentru acest subiect what looks like skill is often routine. Când implicarea devine un obicei, comportamentele pe care le manifestăm devin skill-uri. Oricât de mici ar fi beneficiile implicării pe termen scurt, pe termen lung se acumulează în avantaje considerabile.

Perspectivă

Să luăm un exemplu. Când vrei să inițiezi un proiect prin care să înființezi adăposturi pentru animale, din perspectiva ta, problema are o dimensiune aproape emoțională și este despre a acționa în acord cu una dinte valorile tale, compasiunea. Aceeași inițiativă, din perspectiva unor autorități locale, poate să arate ca o problemă de lipsă de fonduri sau de prioritizare diferită a bugetului. Din perspectiva unor deținători de astfel de adăposturi poate fi mai degrabă o colaborare prin care ei își pot extinde capacitatea și activitatea, pentru că e mult mai greu să începi de la zero. Iar pentru o companie care produce hrană și produse de îngrijire a animalelor, poate fi o super oportunitate de business și campanie de imagine. Ce putem să luăm din acest exercițiu de imaginație?

Când alegem să ne implicăm, leadershipul din teren ne ajută să descoperim multiple fațete ale aceleiași situații. Și măiestria constă în a acționa fiind conștient de toate acestea, provocând dialog între mai mulți stakeholderi, fiind atent la impactul pe care inițiativa ta îl are asupra întregului context și armonizând mai multe forțe care pot mișca lucrurile cu un impact mult mai mare, împreună.

Sunt multe altele care influențează modul în care exersăm și ne formăm ca lideri atunci când decidem să luăm inițiativa. Și poveștile fiecăruia dintre noi vor fi influențate de cine suntem și cum alegem să vedem lumea. Te provocăm să ieși un pic pe teren și să descoperi leadershipul prin și în acțiune, să-ți găsești un exemplu pe care să-l urmezi sau să fii tu un exemplu pentru cei din jurul tău, să te bucuri de micile victorii și să descoperi realitatea din unghiuri diferite față de cele pe care le descoperim aflându-ne în spatele unui ecran. S-ar putea să fie exact ce ai nevoie, și ce au și ceilalți nevoie.

Foto de Parabol disponibilă pe Unsplash.

Articole similare

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,

Agilitatea în leadership

”Schimbarea este unica constantă în viață” remarca filozoful grec Heraclitus încă din anul 535 îHr. Și cât de bine se potrivește această constatare în zilele noastre! Agilitatea este fără îndoială

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în