header_back_07

Să fim oameni [buni]

Articol preluat din Newsletterul din data de 3 aprilie 2018

Binele și răul – două concepte care au apărut odată cu noi și care au devenit principala lentilă prin care vedem lumea. Punem în balanță fiecare decizie pe care o luăm și ne gândim: “am reacționat corect / am fost un om bun?”

Prin intermediul lui Hamlet, William Shakespeare privește binele și răul altfel: “Nu există nimic bun sau rău, doar gândirea noastră le face aşa.”  Privind astfel găsim rostul iertării, reconcilierii, speranței, emoții pe care fiecare dintre noi le simțim Săptămâna asta.

Pentru că în spatele fiecărei idei stă o speranță de reușită, în spatele obiectivelor și a indicatorilor de performanță stă încrederea cuiva că poți mai mult, iar în spatele tuturor acțiunilor, procedurilor, ecranelor suntem noi… oamenii, iar zilele astea ar trebui să fie despre NOI.

Reziliența – individuală sau de grup?

Colegii mei m-au provocat să reflectez asupra termenului de reziliență cu impact în formarea liderilor. În programele LEADERS dedicate tinerilor profesioniști adresăm reziliența psihologică  ca fiind o competență esențială în

Ești pe lista managerilor buni?

contextul anului pandemic a determinat apariția unor nevoi comune pe care le vom împărtăși astăzi cu tine și pe care te încurajăm să le incluzi în managementul echipelor tale