Search

Shhh…..Bucură-te de liniște!

Articol preluat din Newsletterul din data de 19 iunie 2018

În urmă cu 28 de ani David Gahan alături de trupa Depeche Mode lansa piesa “Enjoy the Silence”, una dintre cele mai cunoscute piese din toate timpurile, o melodie despre…..liniște.

De ce cântă Gahan despre liniște? Pentru că este un subiect de care fugim mereu. Vorbim foarte des despre leadership ca o conversație, despre modul în care comunicăm eficient ideile și intențiile noastre, iar astăzi vrem să ne uităm la ce se întâmplă cu noi atunci când este liniște.

Biologic vorbind……conform studiilor, timpul petrecut în liniște și tăcere contribuie la restabilizarea sistemului nervos, ne ajută să ne gestionăm energia și contribuie la adaptarea noastră la medii mult mai complexe în care trăim. Totodată liniștea este asociată cu dezvoltarea de noi celule în regiunea creierului cheie asociată învățării și memoriei.

Ție ți-e frică de liniște? De cele mai multe ori vorbim deoarece vrem să evităm senzația pe care o avem atunci când este liniște. În aceste momente, un gând ce apare frecvent este acela că “cineva trebuie să umple golul” și ne implicăm rapid în gestionarea acestuia. Ce se ascunde în spatele fricii de liniște: frica de necunoscut, de situații în afara zonei de confort, frica de a nu plictisi, temerile și vina față de modul în care gândim și punctul de vedere pe care îl exprimpm.

Cum scăpăm de frica de liniște? În primul rând…..facem liniște. Iar atunci când simțim că liniștea este “mai mare decât noi”, ascultăm, ne conectăm la o emoție de familiaritate și acceptăm liniștea.

Iar dacă toate cele recomandate nu sunt suficiente, atunci te invităm să dai play la un Depeche Mode și să rămâi alături de resursele LEADERS Newsfeed.

Articole similare

Erorile de gândire dau formă realității noastre

Mai bun cu fiecare gând! În urmă cu câțiva ani, la un curs dedicat adolescenților în Constanța, unul dintre participanți fusese foarte demotivat de activitatea în care fusese implicat. “Cum

Feedback-ul – o perspectivă diferită

Vorbim despre feedback și vrem să împărtășim cu tine câteva tehnici descoperite de noi într-un articol recent, povestindu-ți aici ce ne-a surprins și pe noi.