Search

UniCredit Bank, LEADERS & OLX : Start Major s-a incheiat cu o tabara online de antreprenoriat pentru liceeni

Start Major, programul de educatie financiara si pentru cariera care pregateste elevii din invatamantul profesional si tehnic sa devina independenti, dezvoltat de UniCredit Bank, a digitalizat ultima etapa a primei editii sub forma unei „tabere” online de antreprenoriat. Elevii participanti au parcurs etape de invatare aplicata pe aspecte fundamentale pentru deschiderea si dezvoltarea unui business.

Tabara online de antreprenoriat Start Major a reprezentat o experienta intensiva de educatie non-formala, pe parcursul a sase zile, care a combinat acumularea de informatii cu exercitii practice, printr-un proces de invatare prin joc (gamification) si simulare a unor provocari de business. Pe parcursul acesteia, cei 17 elevi participanti au gasit raspunsuri la intrebari precum: cum deschizi si dezvoti o afacere, cum faci un plan de business, cum atragi parteneri, cum negociezi, cum iti gestionezi resursele financiare, cum gasesti si pastrezi clienti, dar si cum comunici afacerea ta: promovare online si offline.

„Experienta primei editii Start Major ne-a aratat cat de mult este nevoie de un astfel de program pentru liceenii din Romania, dar si cat de apreciat este de acestia, lucru care ne ofera o motivatie in plus sa continuam. Progresul este vizibil in randul participantilor, atat in zona de acumulare de informatii, cat si in cea a dezvoltarii abilitatilor, iar ei au notat la superlativ fiecare etapa din program. A fost o provocare continuarea parcursului educational in online, avand in vedere ca elevii ar fi trebuit sa fie intr-o tabara reala in luna aprilie, dar am reusit sa ii tinem conectati la subiect, intre ei si entuziasti in acest proces. Ne gandim deja la a doua editie si evaluam diferite scenarii pentru a creste impactul, adaptate si la noul context”, a declarat Alina Dragan, Strategic Consultant, Financial Education, UniCredit Bank.

La finalul taberei Start Major, elevii participanti au sustinut prezentari ale ideilor lor de business, pe un format asemanator competitiilor de start-up-uri. Cele mai bune trei idei de afaceri au castigat micro-finantari si mentorat pentru o perioada de 6 luni. Acestea sunt: un coffe-van, o academie de sah si un club de sport, propuse de Andreea-Cristina Radoi (Colegiul Economic “Viilor”), Alina-Gabriela Jandarmu (Scoala Superioara Comerciala “Nicolae Kretzulescu”) si Eric Dorobantu (Colegiul Economic “V. Madgearu”).

Tabara este ultima etapa a primei editii a programului Start Major. Primele doua etape au constat in:

  • Etapa 1 (octombrie-noiembrie 2019) – cursuri la clasa in 10 licee tehnologice din Bucuresti, pentru peste 300 de elevi, despre bazele independentei financiare si modul in care pot avea o interactiune reusita cu potentiali angajatori.
  • Etapa 2 (ianuarie 2020) – cursuri la clasa pentru peste 100 de elevi, selectati dintre participantii primei etape, despre cum pot dezvolta o afacere proprie: ce implica antreprenoriatul, care sunt abilitatile si resursele de care ai nevoie, cum le accesezi.

Pentru aceasta editie, programul a fost deschis elevilor din 10 licee din invatamantul tehnic si profesional din Bucuresti, care au in total peste 8000 de elevi inmatriculati.

Start Major se adreseaza elevilor care doresc sa isi inceapa cariera dupa incheierea studiilor liceale, profesand meseria pentru care s-au pregatit sau dezvoltand o afacere. Acestia au ocazia sa-si dezvolte abilitati pentru cresterea angajabilitatii sau deschiderea unei afaceri si sa invete practic cum pot gestiona inteligent resursele financiare pe care le detin sau pe care le pot accesa. Programul a incheiat prima editie si este dezvoltat de UniCredit Bank, in parteneriat cu Fundatia Leaders si OLX Romania.

Articole similare

Crăciunul ăsta la birou: Cadouri vs recunoștință

Mai sunt două săptămâni până la Crăciun și deja ne pregătim listele, coșurile de cumpărături reale sau virtuale, adresele unde să trimitem colegilor și colaboratorilor ceva pentru a le transmite

Lider la bloc | Lider în organizații

Fiecare dintre noi am trăit pe parcursul vieții în diverse forme de vecinătate. Fie că împărțim aceeași scară a unui bloc, același palier, sau că locuim pe o stradă comună,